Tips i Strömstad

kosterhavet-nationalpark-ursholmens-fyrplats

Det finns verkligen otroligt mycket att både göra och se här i Strömstad. Dels är det otroligt fint och dels lockar det många besökare just för att det finns mycket att hitta på här. När det gäller utbudet av vad som finns att se och göra här så finns det någonting för alla. Strömstad är alltså ett säkert kort helt klart.

Man kan exempelvis besöka Kosterhavets nationalpark som faktiskt var Sveriges första marina nationalpark. Det som var syftet med att skapa parken var att man skulle både utveckla samt skydda artrika och unika miljöer så här finns det mycket fint att se på. Det finns här över hela 6000 olika arter och även en hel del ovanliga miljöer. Gå på sälsafari, kajakpaddling, snorkla eller mycket annat här. Det är verkligen en rolig sak att göra antingen med familjen, vän, partner eller helt på egen hand. Det finns arter och miljöer här som man knappt kan se på några andra ställen.

Sedan finns det även ett ställer som kallas för Krokstrand. I Strömstad finns det en stark stenhuggartradition som man verkligen kan ta del av här. Krokstrand ligger vid Idefjorden och här får du besöka en by som är nästan femhundra år gammal. Det är en mycket bra miljö för dem som vill se något historiskt i Strömstad och andas in 1500-talet.

Blomsholm är också ett otroligt historiskt ställe för de som är intresserade av detta. Det är nämligen en väldigt unik och välbevarad fornminnesmiljö där det finns en domarring och en hel del gravfält från ungefär 200-600 år e.Kr. Här finns det även ett gammalt säteri, en renoverad statarlänga med cafén och dylikt. Det finns mycket att se, göra och ta del av här! Blomsholm är riktigt spännande och erbjuder samtidigt en avspänd miljö.

Om du är intresserad av kultur finns också Konsthallen Lokstallet att besöka. Hallen är på 200 m2 och är ganska så häftigt designad med oregelbundna hörn och stora fönster vilket gör att ljuset som kommer in kastas runt i hallen på ett mycket fint sätt. Dess nisch är konst som ligger i tiden och även nordiska konsthantverk och här kan du ta del av mycket fint. Emellanåt arrangeras även diverse konstutställningar, så se till att hålla koll på om det är någon när du planerar att åka till Strömstad.

Vad som också är väldigt spännande med Strömstad är att det ligger väldigt nära Norge. För de som skulle vilja åka dit över dagen för att se Norge finns denna möjlighet. Det är faktiskt också en av anledningarna till varför vissa flyttar till Strömstad just för att de skall kunna jobba i Norge men ändå bo i Sverige.